Szabó Mihály kitüntetése

 
Ünnepi közgyűlést tartottak a Megyeházán, amelyen a zsúfolásig megtelt díszteremben kitüntetéseket adtak át. Az elismertek között volt Szabó Mihály, a Zoltek NYSE elnöke. (2012.11.25.)

Ünnepi közgyűlést tartottak a Megyeházán, amelyen a zsúfolásig megtelt díszteremben kitüntetéseket adtak át. Az elismertek között volt Szabó Mihály, a Zoltek NYSE elnöke. (2012.11.25.)

 


 

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, többek között az esemény díszvendégét, Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium Tervezéskoordinációért felelős államtitkárát, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízottat, Michl József és Kontúr Pál parlamenti képviselőket, Simon Géza alelnököt, dr. Péntek Péter megyei főjegyzőt, valamint dr. Pozsárné dr. Alt Dóra aljegyző asszonyt. A megye településeinek nagy részét a polgármesterek képviselték.

Popovics György,a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatást adott arról, hogy Komárom-Esztergom megyében, január elseje óta milyen munkát végeztek a terület- és vidékfejlesztés területén. A jövő feladatairól is képet kaphattak a megjelentek, hiszen a kormányzati elképzelésekről tartott kimerítő előadást Csizmadia Norbert, Czunyiné dr. Bertalan Judit pedig az aktuális közigazgatási változásokról beszélt.

A fórum második részében adták át a megyei közgyűlés által alapított díjakat, elismeréseket. Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjban részesült dr. Béres György professzor, akit 2008-ban az Év Vállalkozójának választottak.Béres doktor 2007-től a tatai Kastélypark Klinika főigazgatója. Magyarországon elsőként hozta létre az ortopédia, traumatológiai, sportsebészeti feladatokra felépített létesítményt Tatán. Budapesten és külföldön szerzett sebészeti, baleseti sebészeti gyakorlata valamint a BM Kórházban működő végtagsebészeti centrum létrehozásának tapasztalatait felhasználva dolgozta ki azt a szakmai programot, melyre a Kastélypark Klinika működését megalapozta, ahol 2007 óta több mint 11 000 beteget operáltak meg. A külföldiek száma folyamatosan nő, 34 országból érkeztek gyógyulni vágyók Tatára. Ezzel a kiváló szakmai munkán túl a megye és a város turisztikai vonzerejének emelkedésében is jelentős szerepet vállal.

 


 Dr. Béres György munkásságának elismerését Kovács Attila közgyűlés képviselő és Michl József Tata Város polgármestere javasolta.

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért kitüntető címet vehette át Szabó Mihály, sportvezető, akit Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a megyei sportszövetségek szövetsége elnöke javasolt a megtisztelő kitüntetésre.

Szabó Mihály a megyei teniszszövetség elnökségi tagja, 1999-től a Zoltek NYSE elnöke, és ebben az egyesületben honosították meg elsőként a megyében a mini teniszoktatást. Az egyesület sikeres működését bizonyítja, hogy annak igazolt taglétszáma 450-500 fő.

 Szabó Mihály Komárom-Esztergom megye sportéletében munkásságával, életművével maradandó értéket nyújtott, és ezzel a megye jó hírnevének növeléséhez hozzájárult. Minden korosztály sportolási lehetőségét támogatta, támogatja, miközben a sportegészségügyet is szívügyének tekinti. Szabó Mihály önzetlen és odaadó sportvezetői munkásságával Nyergesújfalun, de a megyében is mindig az aktív sportélet felvirágzását támogatta. Szerény, becsületes ember, aki soha nem kérkedett azzal, hogy milyen sokat dolgozik társadalmi munkában mások sportolási lehetőségeinek megteremtéséért. Úgy a diák-, a szabadidős-, verseny és szenior sport területén.


Szabó Mihály 1939 január 14-én született Bajóton, 1961. májusától él családjával Nyergesújfalun. Általános iskolai tanulmányait szülőfalujában, Bajóton, középiskolai tanulmányait Nyergesújfalun, az Irinyi János Gimnáziumban végezte. Ott érettségizett 1957-ben. Felsőfokú tanulmányait munkavégzés mellett végezte.
1957-1991-ig Budapest-Vidéki Postaigazgatóságnál, 1991-től, a távközlés privatizálása után Budapest-Vidéki Matáv Igazgatóságnál és a Soproni Matáv Igazgatóságnál dolgozott különböző munkakörökben. Távírda munkásként kezdte, tanulmányai előre haladásával egyre magasabb munkakörökbe került. Dolgozott üzemviteli, építési, beruházási területen egészen 1966-ig. 1967-től 1998-ig, nyugdíjba vonulásáig tervezői munkakörben dolgozott. 1978-ban szervezte meg a Budapest- Vidéki Postaigazgatóság Tervező Irodájának Komárom-Esztergom Megyei Csoportját, ami elsősorban megyénk területén szükséges távközléssel kapcsolatos tervezési feladatokat végezte.

 Sportolói múlt

 Szabó Mihály gyermekkorától kezdve valamit mindig sportolt. Szülőfalujában a 40-es évek végén az 50-es évek legelején kezdett szerveződni a labdarúgás, kezdettől fogva járt az edzésekre, amik akkor még elég kezdetlegesek voltak. Igazolt játékosként az Eterniti labdarúgó csapatban játszott a gimnáziumi évek alatt, majd szoros kapcsolatba került a tenisszel. A Viscosa, később a Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Tenisz Szakosztályának színeiben versenyzett.


 

Sportvezetői múlt

 
Tenisz szakosztályvezető
 

1998. február 27-én a Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Tenisz Szakosztályának vezetője lett. Azóta is ellátja az elnöki teendőket. A szakosztály sikeres működését az elért eredmények bizonyítják. A Megyei Tenisz Szövetség által kiírt minden egyéni és csapatversenyen részt vesznek, a Magyar Tenisz Szövetség rendezvényein is rendre ott vannak a nyergesiek. Szabó Mihálynak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Nyergesújfalu lett a megyei teniszélet fellegvára.

2004-ben a Magyar Tenisz Szövetség és a Kernstok Károly Általános Iskola között létrejött megállapodás alapján Komárom-Esztergom megyében elsőként, és egyedüliként beindult a mini tenisz oktatás az alsó tagozatos osztályokban, ami később kiegészült a Play and stay programmal.

 
Zoltek Nyergesújfalu SE elnöke
 

Szabó Mihályt 1999-ben választották meg a Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület elnökének, ezt a tisztséget azóta is ő látja el. Az egyesületnek nyolc működő szakosztálya van. Íjász, kajak-kenu, kick-box, labdarúgó, sakk, teke, tenisz és természetjáró szakosztály. Az egyesület igazolt létszáma 450-500 fő között változik. Rajtuk kívül 200-300 fő veszi igénybe a sportlétesítményeket.

 Ifjúság és Sport” Alapítvány kuratóriumának elnöke 2001-től

 Alapítvány legfőbb céljai az alapító okiratnak megfelelően:

1. Ifjúsági- és sport rendezvények támogatása

2. Ifjúsági és sportegyesületek, csoportok, közösségek segítése

3. Az ifjúság és sport területén kiemelkedő eredményt elért egyének támogatása, jutalmazása

4. Gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek és ifjúsági érdekképviselet

 A sporttevékenységen kívül az egészség megőrzésére is kiemelten ügyel Szabó Mihály. Az egyesület különböző szervezetek bevonásával lehetőséget biztosít ingyenes vércukor, vérnyomás és koleszterin szint mérésére. Vallja, hogy egy kis odafigyeléssel nagyon komoly problémák kerülhetők el, illetve súlyos betegségek előzhetők meg.

 Sportegyesület külföldi kapcsolatai

 A tenisz szakosztálynak 20 éve működő kapcsolata van a Karlsdorf-Neuthardi tenisz klubbal. Évente felváltva látogatják egymást, és mérkőznek meg egymással.

 Fentieken kívül Szabó Mihály a megyei teniszszövetség elnökségi tagja is, amelynek kiváló működéséhez munkájával ő is nagyban hozzájárul.

 
 
 
Péntek Sándor
 

További díjazottak


 „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója – 2012.” 

   Pajer László, betegkísérő

„Komárom-Esztergom Megye Rendőre – 2012”

   Urbán János rendőr főtörzszászlós

„Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója – 2012”

   Donner Zoltán tűzoltó törzszászlós

„Komárom-Esztergom Megye Polgárőre – 2012”

   Gunázer Gyula, polgárőr

„Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre – 2012”

   Czunyi Vilmos pénzügyőr főhadnagy

Komárom-Esztergom Megyéért

   Schunder Tibor, Baj község polgármestere

   Mercz Gáspár, a Komárom-Esztergom Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége elnöke

   Kovács Lajos, volt iskolaigazgató, író, helytörténész, tanár


Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj

    Dr. Hargitai Ferenc, orvos
    Dr. Béres György, orvos
    Kui Sándornéntézményvezető
    Csernoviczki Éva és Csernoviczki Csaba

A „Magyar Kézművesség – 2012 és A víz világa – kézműves szemmel”

    Juhász Norbert – esztergomi fafaragó

    Incze Kálmán – gyermelyi fafaragó

    Kónya Lajos - tatabányai aranykoszorús hangszerkészítő mester

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió