Sváb Kupa zárás

 
Vértessomlón rajtolt el a 15. Sváb Kupa teremlabdarúgó torna január közepén, majd ezt követően az U9-es korosztály és az öregfiúk további három hétvégén rúgták a bőrt Környén, Várgesztesen, zárásként pedig február 18-án, szombaton Kecskéden. A torna végére a Vértesi Erőmű elhódította, a Kecskéd megőrizte a Sváb Kupát. (2017.02.18)

Sváb Kupa - 2017 - csoportkép

A gyerekeknél a korábbi esztendőkben általában 3-4. helyen záró Vértesi Erőmű már az első játéknapon alapos meglepetést okozott, hiszen mindhárom mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott, s bár a második fordulóban gólarány döntött az elsőségéről, a kecskédi zárásra a tatabányai gárda már a zsebében érezhette a kupát. A kis focisták ettől függetlenül a megszokott elánnal vetették bele magukat a játékba, s arattak 6-0-s győzelmet a Környe, 5-4-es sikert a Kecskéd és 6-2 arányút a Vértessomló felett. Nyitott volt viszont a végső sorrend a második-harmadik hely tekintetében, hiszen a Vértessomló 11, a Környe 9 ponttal érkezett Kecskédre, így a somlói gyerekek a házigazdák felett aratott győzelmük után joggal latolgatták felnőttes komolysággal az esélyeket: ha megverjük a Környét, még lehetünk másodikak... Ez azonban nem sikerült, s mivel a környeiek a vendéglátókat is felülmúlták, a 15. Sváb Kupát 15 ponttal zárták, míg a somlóiak 14-gyel.

A kupát tehát a Vértesi Erőmű hódította el, a képzeletbeli dobogó második fokára a környeiek állhattak, harmadik helyen végzett a Vértessomló, negyediken a Kecskéd. A fényesen csillogó érmeket, csokoládét, no meg serlegeket a házigazdák részéről Wéber Imre adta át, hiszen öt esztendeje az ő javaslatára bővítették az akkor évtizedes múltú öregfiúk Sváb Kupáját délelőtti, az utánpótlás korosztály számára szervezett fordulókkal.

Az erőműhöz hasonló magabiztossággal léphettek pályára délután a kecskédi öregfiúk, akik – egy szurkoló megfogalmazása szerint – jó 20 éve őrzik a Sváb Kupát, ami enyhe túlzás, de egy évtizede biztosan. A házigazdák 19 ponttal futottak neki a fordulónak, s a Várgesztes és Vértessomló felett aratott győzelmükkel további hatot gyűjtöttek be. A két csapatot a környeiek is megverték, így a Kecskéd – Környe mérkőzésnek ha a végső összesítés tekintetében nem is, de a forduló rangsorában volt tétje. Izzott is a hangulat a tornateremben, s olyannyira pörögtek az események, hogy félidőben szinte mindenki azt találgatta, mennyi lehet az eredmény: 3-3, 2-2, vagy 1-1. Merthogy a bíró által meg nem ítélt, és a környeiek részéről „visszavont” gólra is volt példa. A második félidőben aztán belehúztak a kecskédiek és 5-2 arányú győzelemmel búcsúztak a pályától.

A Várgesztes – Vértessomló meccs is a forduló végeredménye miatt volt fontos az addig nullpontos csapatok számára, s az a találkozó sem szűkölködött izgalmakban. A gesztesiek kezdésként elhúztak 3 góllal, majd nemcsak hogy egalizált a szomszéd falu csapata, de 4-3-as vezetést is szerzett. Onnantól viszont szinte percenként változott az állás, a drukkerek ismét nehezen követték, éppen ki áll nyerésre. A győzelmet végül 8-7 arányban a gesztesiek szerezték meg, s ezzel ki is alakult a forduló sorrendje, mely megegyezett a kupa végső tabellájával: a serleget megőrizték a kecskédiek, ezüstérmes teljesítmény nyújtott a Környe, harmadik lett a Várgesztes, míg negyedik a Vértessomló.

További fotók megtekinthetők Galériánkban!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió