Polgármesterek és a futball

 
Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága polgármesteri találkozót tartott Tatán „Az amatőr labdarúgás fejlesztési lehetőségei Komárom-Esztergom megyében” címmel. A cél természetesen most is az volt, hogy a labdarúgást közelebb hozzák a települések vezetőihez. (2017.03.10)
  • Összejövetel Tatán

    Örömteli volt látni, hogy hetvenhat településünk közül egyre több polgármester, képviselő látja azt, hogy a futballnak milyen közösségépítő ereje is van egy város, illetve egy község életében - hangsúlyozta dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke. - Lényeges, hogy stabil felnőtt csapattal is rendelkezzenek, de fontos a „piramis” alját is nézni, hiszen az utánpótlás korosztály jelenti a jövőt. Ebben történtek hatalmas változások az elmúlt években, akár ha a TAO-ra gondolunk. Megfelelő sportfelszerelésekhez jutottak így a fiatalok, és a versenyeztetési költségek nagy részét is levették a szülők válláról. A pályaépítési programnak köszönhetően kis, közepes, és nagy játékterek létesülhettek, a sporttelep-felújítási projekteknek köszönhetően megújulhatott az öntözőrendszer, öltözők épülhettek, vagy akár beszerezhettek ebből labdafogó hálót is. Persze nincsen labdarúgás elhivatott futball szakemberek nélkül, nekik a képzésükre kell odafigyelni. Emellett természetesen elengedhetetlen a polgármesterek hozzáállása, elkötelezettsége is, hiszen az ő munkájuk is szükséges, hogy működjön, fejlődjön ez a sportág egy adott helyen - tette hozzá dr. Kancz Csaba.

    Popovics György, az MLSZ megyei elnökségének tagja megköszönte azon résztvevőknek a támogatását, akik ebből a közös munkából kiveszik a részüket. Ez azonban egy nagyfokú együttműködés eredménye: a labdarúgó palánták szülei, a megyei igazgatóságok, az MLSZ, és a települések közös gondolkodásával lehet csak sikerre vinni a terveket. 
  • Polgármesterek a fociért  

    Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt esztendők konstrukcióiban rengeteg infrastrukturális, működési támogatási forráshoz jutottak a sportszervezetek. Majd hozzátette, azért is fontos ezeknek a feltételeknek a javítása, mert egy-egy megyei rangadó, egy szomszédvári csata igazi örömünnep a helyiek, a szurkolók életében.

    Khéner László megyei igazgató felhívta arra a figyelmet, hogy a támogatás megvan az MLSZ részéről, azonban helyben is kellenek agilis sportvezetők, akik összefogják a csapatokat, edzőket az egyesületeknél. A legjobb döntés, ha mindezzel helyi embereket bízunk meg, hiszen mivel kötődik a településéhez, magáénak érzi a feladatot, még több energiát visz bele a szervezésbe. Ezen kívül említést tett a Fair Play Cup középiskolai labdarúgó tornáról, ugyanis azoknak a tanulóknak szól, akik klub szinten nem találkoznak a futballal. Ezt követően említést tett arról, hogy az érvényes versenyengedéllyel rendelkező focisták száma az elmúlt években 4940-ről 7789 főre emelkedett.

    Baranya István szakmai igazgató többek között ismertette a TAO eloszlását az országban. De felhívta arra is a figyelmet, hogy a tömegesítés mellett a minőségi képzésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek a közeljövőben. Ha pedig vonzó a futball, van „néznivaló”, és akkor van is drukker.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió