Nemzetközi sporttalálkozó Németországban

 
Mainz-ban került sor az idei trinacionális sporttalálkozóra, melyen német, francia és magyar U13-as korosztályba tartozó diákok vettek részt. A találkozón német és francia részről futballklubok képviseltették magukat, míg Magyarországról a Tatai Református Gimnázium hetedik osztályának tagjai kaptak meghívást. (2017.07.12)

Trinacionális sporttalálkozó


Helyszínül a helyi futballklub sporttelepe szolgált, ahol a labdarúgó- és atlétikapályát vehették birtokba a gyerekek. Szállásul a pálya mentén felállított sátrak álltak rendelkezésre, ezzel téve még kalandosabbá a tábort. Az ismerkedőjátékokat sportprogramok követték, futóversennyel, távolugrással, kislabdahajítással, illetve a legnagyobb sikernek örvendő futballmérkőzéssel, mely során minden csapat kapitánya a lányok mezőnyéből került ki, és érvényes gólnak is csupán a csapatkapitányok által lőtt találatok számítottak. A következő napok során a környékkel ismerkedhettünk meg, bejártuk Mainz központját, reggeliztünk a helyi piacon, megismertük a nevezetességeket, megtudhattuk, hogy a híres nyomdász, Johannes Gutenberg is e város szülötte. Zárásként pedig egy fergeteges grillpartin köszöntünk el egymástól a mielőbb viszontlátás reményében.
A találkozó során, habár a központban a sport állt, mégsem a versengésen volt a hangsúly, hanem a részvételen, a csapatmunkán, a közös erővel elért eredményeken, melyek megvalósítása egy nemzetközi csapatban számít igazán különlegesnek, kiemelkedőnek, dicsérendőnek.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió