Megyei MLSZ évzáró elismerésekkel

 
Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága évzáró ünnepséget tartott Tatán. Gazdára találtak az év labdarúgói, játékvezetője, edzője elismerések a különböző kategóriákban. Az ünnepségen Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója elsőként gratulált a díjazottaknak az elmúlt szezonbeli teljesítményükért. (2017.06.27)

2017 díjazottjai

Az igazgató kiemelte, az idén a 24 Óra, Komárom-Esztergom megyei napilapja online felületével, a www.kemma.hu segítségével közösen bocsátották szavazásra, döntse el a közönség, kit tart a legeredményesebbnek több kategóriában.  A szavazás nagy sikert aratott, mert több mint 7000 voks érkezett a 36 jelöltre. Majd röviden értékelte az elmúlt bajnoki évet. Nem indult ugyanis könnyen a szezon, mert a megyei első osztályban az idény kezdetén a nevezett tizennégy alakulat új helyzet elé állította a versenybizottságot. De megoldották, hiszen kezdeményezték, hogy rájátszás formájában dőljön el a helyezések sorsa. Megye II-ben és megye III-ban a csapatok azonban többnyire ugyanazok, 1-2 visszalépővel, és újraindulóval. A Magyar Kupa mellett ismét indítottak megyei kupát is, ezúttal is nagy sikere volt, amelynek fináléja minden esztendőben az amatőr futball ünnepe. A Tehetségközpontokban foglalkoztatják a jó képességű, fejlődni vágyó fiatalokat, az U12-U13 és  U14-es korosztályokban, U15-ös, illetve az U16-os korosztályos gárdák pedig nemzetközi megmérettetéseken vesznek részt. Szerencsére elmondható, hogy a női foci is évről évre fejlődik szűkebb hazánkban. Az igazgató kitért arra is, hogy épülnek a műfüves pályák, sportlétesítmények újulnak meg, ugyanakkor a szakmai munka minőségének a javulását várják el a kluboktól. A nagyobb városoknak pedig többet kell hozzátenniük a megyei labdarúgás fejlődéséhez. A befektetett TAO-s pénzeknek köszönhetően elvárható, hogy a jövőben több Komárom-Esztergom megyei klub képviselje megyénket utánpótlás és felnőtt szinten egyaránt a magasabb NB-s osztályokban.


Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke köszönetet mondott a sportszervezetek vezetőinek, az igazgatóság, a bizottságok tagjainak, munkatársainak az elmúlt sikeres szezonért. – Úgy gondolom, a megyénkben zajló pontvadászatok, mindhárom osztályban színvonalasak, a kisebb települések, városok életében is üde színfoltot jelenthetett egy-egy mérkőzés, szomszédvári rangadó. Az is örömteli, hogy a társassági adó rendszernek (TAO) hála számos klub feltételei javultak, főként infrastrukturális szempontból. Az utánpótlás területén is jelentős fejlődés áll mögöttünk. A jövőben az a cél, hogy a TAO segítségével a szakemberek, edzők képzésére fordítsunk még több pénzt, erre pedig  az egyesületeknek még jobban oda kell figyelni – hangsúlyozta dr. Kancz Csaba.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ megyei elnökségének tagja bizalmát fejezte ki, hogy a következő idény még színvonalasabb, erősebb lesz, mint az eddigiek. Majd megjegyezte, az első osztályban tizenhat alakulat fog ismét versengeni. Szomorúságát fejezte azonban ki a tradicionális hagyományokkal bíró Lábatlani SE visszalépése miatt, hiszen nemrég még ezüstérmesek voltak.


Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott, fontos a tömegsport népszerűsítése, szélesítése. A futball ennek a legfőbb alappillére, amelyhez újabb pályákra van szükség a jövőben.
A beszédeket követően átadták a szavazás nyerteseinek járó elismeréseket, és kötetlen beszélgetéssel ért véget az évzáró.
Különdíjat kapott Dudás Ádám U20-as vb-bronzérmes, a Győri ETO volt játékosa, illetve a Dorogi FC együttese az idei évi kiváló szerepléséért.
A gálán elbúcsúztatták Horváth Sándort, a Játékvezető Bizottság elnökét és Both Tibort aki évtizedekig szolgálta a megyei labdarúgást.
 
A nyertesek:


Berki Gábor - Tatai AC (megye I. - Az év legjobb játékosa) (open) 236 szavazat, Wéber Roland - Tatai AC (Megye I. - Az év legjobb edzője) (open) 436 szavazat.
Dobai Péter - Banai KSK (Megye II. - Az év legjobb játékosa) (open) 187 szavazat, Rakó László - Ászár SE (Megye II. - Az év legjobb edzője) (open) 210 szavazat.
Bauer Attila - Császári SE (Megye III. - Az év legjobb játékosa) (open) 526 szavazat, Mátyás Gábor - Naszály SE (Megye III. - Az év legjobb edzője) (open)194 szavazat, Verebics Richárd - Ászár KSSE (Utánpótlás - Az év legjobb játékosa) (open) 311 szavazat, Kele Zoltán - Tatai AC (Utánpótlás - Az év legjobb edzője) (open) 576 szavazat, Barta Viktória Szilvia - Tatai AC (Női - Az év legjobb játékosa) (open) 635 szavazat, Schaffer Péter - Tatai AC (Női - Az év legjobb edzője) (open) 353 szavazat, Wéber Balázs - Kecskédi KSK (Öregfiúk - Az év legjobb játékosa) (open) 372 szavazat, Kiss László (Az év játékvezetője) (open) 196 szavazat.
 
 
Gólkirályok: 2016-2017


Megyei I. osztály felnőtt: Rába Jenő TATAI AC, M.I. U19 Bauer Richárd Sárisápi BSE, M. II. felnőtt Dobai Péter Banai KSK, Kerekes György Koppánymonostori SE, M. II. U19 Sáhó Bence Ászár KSE, M.III. Dél Felnőtt Bauer Attila Császári SE, tartalék Benő Gábor Tég-Felsőgalla, Észak Felnőtt Goldschmidt Tibor Vértestolna, Női U18 Baldoni Vanessza WATI Kecskéd KSK, női U16 Kiss Regina Laura Pilismarót, FIÚ U16 Dél Fekete Tamás OBSK.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió