Kiprich József: beérett a munka gyümölcse

 
A Vértesszőlősi SE jelenleg a megyei első osztályú bajnokság éllovasa. Az elmúlt években lassan, módszeresen építkeztek, markáns elképzeléseiknek is köszönhető jelenlegi helyzetük. Ugyan a legutóbbi fordulókban öt pontot is elhullajtottak, azonban remélhetőleg ez csak egy apró fiaskó volt. (2017.04.02)

Jó úton a Vértesszőlős

Kiprich József, a csapat mestere szerint hiba volt, hogy elbízták magukat. Elhitték, hogy már bajnokok, pedig ez még nem így van. Ennek ellenére nem ilyen „borús” a helyzet, hiszen eddig szépen meneteltek a dobogóig, és még így is az élen állnak. A Feyenoord egykori csatára, Kiprich József úgy fogalmazott, két és fél esztendeje dolgozik a gárdával, a szándék az volt az egyesület vezetésétől, amikor felkérték, apránként, szezonról szezonra lépjenek előrébb. – Ezt sikerült is teljesíteni, a 2014-2015-ös idényben a kilencedik helyről indultunk, amikor idekerültem, ezt követően a 2015-2016-os szezont már a hatodik helyen fejeztük be.


- A munkának úgymond beérett a gyümölcse. Oroszlányban belefutottunk egy vereségbe, kicsit olyan „néma gyereknek anyja sem érti a szavát” szituációba kerültünk a srácokkal, motiválatlanok voltak, de ezt nem engedhetjük meg magunknak a jövőben. Összességében azonban akadtak nagyon is emlékezetes találkozók az elmúlt időszakban, gondolok itt például a Tatai AC elleni összecsapásra, ahol igencsak jól játszottunk. De Bábolnán például 2-0-ra vezettek vendéglátóink, végül fordítottunk, és 3-2-es győzelemmel tértünk haza – tette hozzá. – Hogy mi a titkunk? – jegyezte meg tréfásan kérdés nélkül is Kiprich József, vagy, ahogy mindenki ismeri, Kipu. – Természetesen az erős keret, igazoltunk is több játékost – többek között Juhász Tamást, és Kiprich Dánielt is – annak érdekében, hogy előrébb léphessünk. De dr. Veréb Attila, Matláry Zoltán, és Szőke Roland is jól teljesít hétről hétre.


Ezen kívül persze elengedhetetlen az is, hogy az öltözőben, vagy azon kívül is jóban legyenek az együttes tagjai. Az összetartás a lényeg, így tudunk csak nagybetűs csapatként funkcionálni. Örömteli egyébként az is, hogy az utánpótlásból, az ifiből is találtunk olyan tehetséges játékosokat, akik segítségünkre vannak, és be tudtuk építeni őket: ilyen például Szerencse Dániel, Plotár Patrik, vagy Zuggó János is – fogalmazott az edző.


Ubornyák Attila szakosztályvezető megerősítette az edző véleményét, valóban tudatos munka zajlik három éve a klubnál. Három területen: utánpótlás, felnőtt, és infrastrukturális szempontból is. – Korábban együttműködési szerződés keretein belül biztosítottuk az utánpótlás gárdáink egy részét. Örömteli, hogy bővültünk, jelenleg az utánpótlás létszámunk csaknem száz fő, hat korosztályban. Ráadásul így saját játékosokkal és edzőkkel dolgozunk. Több fiatal lehetőséget kapott a bizonyításra a felnőtteknél, ez pedig mindenképpen motiváció a gyerekeknek, hogy amennyiben jó teljesítményt nyújtanak, és kitartóak, nyitva áll az „út”, hogy stabil kerettagjai legyenek a felnőtteknek – mondta Ubornyák Attila.
A szakosztályvezető kiemelte, a TAO pályázati források segítségének köszönhetően is a fő stratégiai célok egyike az utánpótlás létszám további megerősítése. Ezen kívül a felnőtt együttes minél magasabb szinten történő szerepeltetése, a gazdasági és infrastrukturális lehetőségek tükrében. – Úgy érzem, hogy egy nagyon jó, korosztálytól független sportközösség alakult ki Vértesszőlősön. A célunk továbbra is az, hogy egy olyan klubot tartsunk fenn, amelyhez szívesen csatlakozna bárki, akár helyben lakó sporttárs, vagy a környező településekről érkező futballista – tette hozzá Ubornyák Attila.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió