Jól „sáfárkodnak” a költségekkel a megyei klubok

 
Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága sajtótájékoztatót tartott a hétvégén rajtoló megyei bajnokságokról, illetve a 2017-18-as TAO pályázatok elbírálásával kapcsolatban. Dr. Kancz Csaba megyei társadalmi elnök elmondta, a 2017-2018-as bajnokságra hatvan felnőtt együttes nevezett. (2017.08.10)

Dr. Kancz Csaba

- Tizenhat csapatos lesz a megyei I. osztály – ahol újra a Komárom VSE is pályára lép –, tizenöt gárda küzd a másodosztályban, illetve 14 és 15 csapatos területi alapon működő harmadosztály lesz – részletezte. – Mellette nyolccsapatos tartalékbajnokságot szervezünk. Kiélezett küzdelmekre számítok, bízom benne, hogy a megyei I. osztály méltó lesz az elnevezéséhez, és sportszerű mérkőzéseken szurkolhatunk.
Az U19-es bajnokságban lehetőség volt a feltöltésre, hiszen a megye I-ben az FC Esztergom és a Komáromi VSE NB-s utánpótlás bajnokságba nevezett, helyette a Tokod SE és az Ete vállalta az első osztályú ifjúsági bajnokságot.
A megyei II. osztályú U19-et szintén feltöltöttük, ott három alakulat, a Csolnok, a Bakonysárkány és a Bakonyszombathely került fel – hangsúlyozta. – Tizennégy csapatos U16 és U14-es kiemelt bajnokságot szervezünk, nagyrészt főleg a megyei I. osztályú klubok gárdái vesznek részt – folytatta. – Mellette U16 és U14-es területi B csoportos pontvadászat lesz nyolc és tizennégy együttessel. A női labdarúgás fejlesztését továbbra is fontosnak tartjuk, U17 és U19-es bajnokságot tartunk, tizenegy és öt csapattal. Az öregfiúk bajnokság tizenegy együttessel rajtol.
Ami a TAO pályázatokat illeti, 2011 és 2016 között 3,7 milliárd forint TAO támogatás érkezett megyénkbe, de ebben nincsenek
benne az MLSZ támogatással épített műfüves pályák költségei, ami további 651 millió forint.
Amire büszkék vagyunk még, hogy jól „sáfárkodnak” a költségekkel a megyei klubok, a 2017-2018-as évben ötvenegy megyei sportszervezet pályázott TAO-ra. Dicséretes, hiszen szűkebb hazánkban hetvenhat település található, ez az arány pedig rendkívül jó. A beruházásokra a megyei társadalmi elnökség 613 972 857 Ft bruttó összeget hagyott jóvá.
Ennek hetven százaléka TAO támogatás, amelyet a kluboknak kell megszerezniük.
Utánpótlás nevelésre az egyesületek összesen 420.511.582 Ft segítséget kértek. Ebben benne vannak az utánpótlás edzői bérek, utaztatások, utánpótlásra kért felszerelések.
Az utánpótlás és beruházásokra összesen több mint egy milliárd forintos igény érkezett a 2017/18-as évre.
Egyre nagyobb szerepet kapnak a képzések is, ezt is szeretnénk erősíteni, hiszen a jövő abban van, hogy a szakemberek naprakész tudással rendelkezzenek, és megfelelő pedagógiai felkészültséggel ezt át is adják a jövő generációjának – zárta gondolatait a megyei társadalmi elnök.
Popovics György, a megyei társadalmi elnökség tagja az infrastruktúra fejlesztést emelte ki, főleg a kisebb lélekszámú településeken, akik más forrást egészen biztosan nem tudnak előteremteni erre. Köszönet illeti az önkormányzatokat, akik fontosnak tartják, hogy a községben, a városban igenis működjön a futball élet, valamint a vállalkozóknak, akik adják magukat a TAO támogatáshoz. Popovics György kiemelte, ez egy igazi megyei összefogás a kormányzattal is. Nem szabad elfeledkezni a sportszakemberek munkájáról is, hiszen ők a helyi futballélet „motorjai”.
Khéner László megyei igazgató elmondta, tavaly megyei első osztályban tizennégy csapat harcolt a legjobb helyezésekért. Ez kuriózum volt az országban, de idén várhatóan el tud indulni a 16 csapatos megyei I. osztály. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy ebben a szezonban nem lesz visszalépő. Továbbra is terveznek a télen futsal tornákat, főleg az utánpótlás korosztályoknak, illetve a téli műfüves bajnokságot, ami jó felkészülést biztosít mindig a tavaszi rajtra.
Az igazgató hozzátette, a legfőbb cél, hogy az utánpótlás-nevelés terén még előrébb lépjünk, várjuk a befektetett támogatás szakmai hozadékát ennek.
A pályázatok elbírálása és a határozatok kiadása folyamatban van. 2012 óta folyamatosan épülnek a műfüves és élőfüves labdarúgó pályák Komárom-Esztergom megyében
2012-2016 között huszonegy különböző méretű műfüves játéktér épült meg megyénkben az önkormányzatok, egyesületek és MLSZ összefogással. A Magyar Labdarúgó Szövetség tizennyolc
esetben, hetven százalékos támogatást nyújtott, három alkalommal (Ete, Kisbér, Bakonysárkány) pedig hátrányos helyzetű kistérségként kilencven százalékos támogatást adott a pálya megépítésére. Az igazgató leszögezte, idén további tíz pálya fog megépülni.
A vezető elmondta, idén ősszel elindítják az amatőr sportszervezői tanfolyamot, mindhárom osztály képviselőinek, hogy még felkészültebbek legyenek a sportvezetők.
A pályán nincs helye az erőszaknak, zéró toleranciát hirdetett meg az igazgató arra az esetre, ha a sportpályán tettlegesség történne. Ilyen esetekben a fegyelmi eljárás mellé rendőrségi feljelentés is párosul. Az előrelépés érdekében stabil, jól működő klubokra van szükségünk, ami a benne dolgozó szakemberek munkájától függ.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió