Életmentő készülékek a focipályákon

 
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága. Az eseményen részt vett Khéner László, megyei igazgató mellett Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke is. (2018.05.24)

Defibrillálók a focipályákon

Dr. Kancz Csaba elnök örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy megyénkben összesen 51 darab defibrillátor kerül ki az egyesületekhez MLSZ-es segítséggel, hiszen a csapatoknak mindössze a költség tíz százalékát kellett fedezniük. Ezzel az életmentő készülékkel jóval nagyobb biztonságban lehetnek a játékosok, szurkolók, hiszen nem csak az eszköz adott, de a csapatoknál szakembereket képeztek ki ennek a használatára. Az MLSZ a képzést térítésmentesen biztosította a tanfolyam résztvevőinek. A versenyszabályzat szerint a megyei első-, és másodosztályú kluboknál jelen lesz a defibrillátor.
Popovics György szerint a megyei foci megérkezett a XXI. századba, ugyanis a fejlődő öltözők, pályák mellett az életmentő készülék is elengedhetetlen a labdarúgásban. Kitért arra is, hogy a megyénkben pályázatokon keresztül érkező Teqball-asztalok nagyban segíthetik a technikai fejlődést, és egyre többen használják azokat.
Khéner László az utánpótlás-bajnokság átszervezéséről számolt be, melyből a következő bajnokságra annyi valósul meg, hogy az U19-es és a felnőtt csapat más-más napokon lép pályára a hétvégéken. Az átszervezés célja, hogy ne a felnőtt csapat alanyi jogán játsszon az utánpótlás, hanem mindenki a képessége szerint. Ezzel a döntéssel idővel azonos képességű csapatok játszanak egymással és redukálódhat a nagy különbségű mérkőzések száma - tette hozzá a megyei igazgató.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió