Olimpiai negyedik hely Keszler Andreával!

 
„A pontszerzés a cél. A női 3000 m váltó futamában a japánok tűnnek a leggyengébbnek, míg a holland és az orosz váltó hasonló szinten van, mint a miénk” – fogalmazott a versenynap előtt Bánhidi Ákos csapatmenedzser, jelezve, hogy a csapat összeállítása az utolsó pillanatra marad. (2018.02.20)

Keszler olimpiai negyedik

A mi (amúgy világbajnoki ezüstérmes) négyesünk célja a pontszerzés lesz, ami a futamban (B döntő) a második helyet jelenti, de futamgyőzelem esetén az érem sem elképzelhetetlen, ehhez egyetlen baleset elég a döntőben, ilyenből pedig volt már bőven a téli olimpián. Itt kell megjegyezni, négy éve épp egy kizárás miatt lettünk hatodikok...

B döntő: Jászapáti, Keszler, Kónya, Bácskai összeállításban a kettes pályáról indulhattunk. Hamar kialakultak az erőviszonyok, a hollandok mögött a második helyen haladtunk sokáig. Jászapáti Petra segítségével folyamatosan zárkóztunk az 5. helyet jelentő futamgyőzelemért, de végül 2.-ak lettünk, ami legrosszabb esetben 6. helyet jelent. Nem tűnnek boldognak a lányok, mindenki fáradtan hajlik a térdére. Hollandia világcsúcsot ment. A magyar csapat is a korábbi világrekordidőn belül ment.

A B döntőt követő A fináléban még kicsit reménykedhettünk abban, hogy lesz kizárás, így előrébb lépünk. Várjuk az eredményt. Több kétes szituáció is volt, nem hagyták Koreát váltani, Korea pedig egy esés után elkaszálta vetélytársát... Ezek után Kínát és Kanadát zárták ki. A lényeg ebből: Magyarország egy csodás vb-ezüstérem után az olimpián negyedik helyen végez!

A női hölgykoszorú abszolút vidáman nyilatkoztak a vegyes zónában, büszkén arra, hogy a hollandokkal együtt a régi világrekordon belül teljesítettek.

„Éreztem, hogy borzasztó gyors volt a tempó, de nem gondoltam, hogy 4 perc 3 másodperc lesz, csak arra figyeltem fel, hogy a hangosbemondó ordítja: new world record. Kerekedtek a szemeim, hogy micsoda?!” – mondta az elődöntőben még nem szereplő Kónya Zsófia.

Jászapáti Petra így nyilatkozott: „Amikor lejöttünk a jégről, akkor inkább lihegtünk, mint mosolyogtunk, és nem az járt a fejünkben, hogy ötödikként még esetleg érmesek lehetünk. Ez egy elég extrém eset, az utóbbi olimpiákon nem volt olyan, hogy két csapatot is kizárnak. Ez a negyedik hely is nagyon szép, az idő az meg magáért beszél”

Bácskai Sára Luca nehezen szokta meg a gyors tempót, de örült, hogy végig tudták követni a hollandokat.

Keszler Andrea egyértelműsítette: nem úgy fogják fel, hogy lecsúsztak a dobogóról, hanem hogy két helyet előreugrottak. – Siránkozhatnánk, de igazából hatodikak lettünk és nyertünk két helyet felfele.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió